Bezárom
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Top termékek
Top termékek
Kövess bennünket
Kövess bennünket
Főoldal
Termékek

Kullancs eltávolítása

 

kullancs eltávolításaA kullancsok, ma már mindenki tudja jól, hogy számtalan betegséget, kórokozót hordozhatnak. A bőr alá kerülve, ráadásul ezeket a baktériumokat közvetlenül a véráramba tudják juttatni. A kullancs ugyanis nemcsak szív, hanem pumpál is különféle anyagokat a gazdatestbe. Emiatt rendkívül fontos, hogy mielőbb eltávolítsuk a kullancsokat, ha érzékeljük, hogy a bőrünk alá kerültek.

A kullancs kiszedésére számos praktikát lehet olvasni. Ráadásul a kullancs nemcsak az embereket, hanem azok házi kedvenceit a kutyákat és macskákat is veszélyeztethetik. Így azok megfelelő kiszedése embernél, állatnál egyaránt fontos, hiszen fertőző betegségek sora húzódhat meg egy-egy kullancs szervezetében. Hiszen élősködőként sokkal könnyebben keletkezik belőle fertőzött kullancs. Az általa hordozott betegségekből a legveszélyesebb a lyme kór.

Épp emiatt nagyon fontos, hogy nem szabad a kullancstól pánikba esni. Rövid időn belül meg lehet előzni a kórokozó által terjesztett betegségeket. Ehhez fontos a szakszerű eltávolítás és utána a csípés helyét megfelelően ápolni.

 

A kullancs kiszedése

 

A baktériumok, amiket a kullancs hordoz, a potrohában - ez a gyomor, a duzzadt hasként látható alsó rész – találhatóak a legnagyobb mennyiségben. Emiatt fontos kerülni a kullancs irritálását bármilyen szerrel, mert ez arra készteti, hogy a kullancs szájszerve révén, az anyagok hatására öklendezni kezdjen. Ugyancsak, ha rosszul fogjuk meg a kullancsot, akkor a gyomor összenyomásával még több fertőző anyagot fecskendezünk a véráramba.

Ezt szemlőtt tartva ne használjunk a kullancs kiszedése során zsíros anyagokat, krémeket, olajat, kölnit és más hasonló szereket, amitől úgy véljük magától kimászik a bőr alalól. A kiszedésénél pedig óvakodjunk attól, hogy megnyomjuk, ezért ne is tekergessük a kullancsot.

A számos innovációs díjat nyert magyar találmány, a kullancskanál a biztonságos kiszedésben van a segítségünkre.  A kanállal a parazita alá nyúlva meggátoljuk, hogy bármilyen módon megnyomjuk azt, elkerülve a fertőzés veszélyt.

A webshopunkban kapható kullancs eltávolító kanál úgy képes eltávolítani az ember- és a háziállat bőrébe fúródott kifejlett, - vérrel telített kullancsot - hogy a művelet során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét. Így abból nem is képesek a testnedvek eltávozni. A kanál az vérszívó áldozatának a bőrére fejti ki a hatását, ennek eredményeképpen a kapaszkodót vesztett kullancs, egyszerűen a kanál kávájába dől.

 

kullancs csípéseMit érdemes tudni még a kullancs csípésről?

Valójában a kullancsok eltávolítása, a legtöbb esetben nem okoz gondot, mert egy hegyesebb csipesszel is meg lehet őket fogni, de csak a feji végükhöz közel. Azonban ez az eljárás nagy óvatosságot igényel, miután megfogtuk a bőrhöz közel, nagyon lassan, akár egy percen keresztül is, olykor kitartva a mozdulatot húzni kezdjük.

Ily módon idővel a húzás hatására maga az élősködő ereszti el a bőrünket. Ebben az esetben, ha ő maga enged a húzásnak, akkor nem kell attól tartani, hogy beszakad a szájszerve. Azt szokták mondani, hogy olyan lassan húzzuk, hogy   a bőrünkön kis sátor keletkezzen. A kullancs kiszedésénél, ha nem kanállal végezzük a lassúság a kulcs, sohase akarjuk kitépni!

Fontos még, hogy a kiszedés után ne fertőtlenítsük a csípés helyét. A kullancs már a megtapadás pillanatától, a vérszívás elindulásától kezdve az érbe ereszti vissza a számára hasznos tápanyagtól mentes vérsavót. Ezzel a vérsavóval együtt kerülnek a kórokozók a szervezetünkbe.

Amennyiben a húzás miatt beszakad a kullancs szájszerve (ez sohasem a teljes feje), nem kell tovább bajlódni vele, mert ebben már nincs érdemi mennyiségű fertőző anyag. Ezt a kis beszakadt részt már nyugodtan lehet hagyni, hogy magától kilökődjön.

Mi azonban mindenképpen azt javasoljuk, hogy a kullancsok szakszerű eltávolítására törekedve érdemes megtanulni a kullancskanál használatát.

 

                                       

Bezárom
Szűrő
Találat
2 Darab
Bezárom
Rendezés
Főoldal
Folyamatban
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom