Bezárom
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Top termékek
Top termékek
Kövess bennünket
Kövess bennünket
Főoldal
Termékek

Sebfertőtlenítő és sebtapasz

Ezek azok a hétköznapi eszközök, sebfertőtlenítésre használt szerek és a  sebkötözésre használtak, amik minden háztartásban megtalálhatóak. Kisebb nagyobb sebeket ugyanis mindig szenvedünk, ezért rendkívül fontos, hogy mindig kéznél legyenek. Amennyiben hiányoznak a fertőtlenítők, kötszerek vagy lejárt a szavatosságuk online patikánkból könnyen beszerezheted őket.

A sebek kezelése, a háztartási vagy gyerek baleseteknél nagyon egyszerűen történik. A seb nagysága határozza meg, hogy azonnali ellátása után, elég megvárni míg meggyógyul vagy érdemes orvoshoz fordulni vele.

 

Fontos azonban pár lépést betartani a sebellátásnál.

1.   Távolítsuk el a sebbe került idegen testeket. /A csipesz a legjobb megoldás erre./

2.   A sebet elsőként célszerű langyos csapvízzel kimosni, kiöblíteni.

3.   A sebek kiterjedésétől függően fertőtlenítsük azokat a megfelelő szerekkel. /Nagyobb sebeknek csak a környékét, ezekkel forduljunk inkább orvoshoz,/

4.   Fedjük be a sebeket, ha vérzik, váladékozik, akkor steril gézlappal, ha nem, akkor elég a tapasz is.

5.   Sebtapasszal rögzítsük a kötést, húzzuk össze a sebeket.

 

Milyen eszközöket, termékeket használjunk?

A sebekbe került idegen anyagok eltávolítása előtt már a csipeszt is fertőtlenítsük. A sebkezelés mindig steril eszközöket igényel. Utána a seb fertőtlenítése amiatt nagyon fontos, mert így kerülhetőek el a különböző fertőzések, amit a véráramba, került kórokozók válthatnak ki. Egy mai, modern sebfertőtlenítésre használt spray azért jó, mert könnyebben felszívódik, nem zárja el a sebek felületét.

Ne használjunk ma már fertőtlenítésére sebhintőport vagy krémeket. A hintőpor a sebváladékkal és a vérrel összekeveredve varasodást okoz. A var a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül a gyógyulás jele, mert az elzárja a sebet az oxigéntől, így lassítja a regenerációt.

Ugyanilyen okok miatt ne használjunk krémeket sem. A zsíros kenőcs is gátolja a seb szellőzését. Ráadásul a seb felpuhul a hatására, emiatt pedig a kórokozók baktériumok így könnyebben a mélyebb szövetekbe is bejuthatnak. Az alkohol is jól fertőtlenít, de azonnal fejti ki a hatását, így csíp, majd elpárolog.

A sebek ellen kifejlesztett erre a célra használható szerek többféle típusai, garantáltan a legjobb megoldások, amit itt a webshopunkban, online patikánkban is megvásárolhatsz.  

sebfertőtlenítő

Tartsuk szem előtt, a fertőtlenítés után, hogy a seb védelmére minden esetben szükség van, akkor is, ha nem tűnik komolyabbnak a sérülés. A kisebb sérüléseknél, még ha elég a körömnyi kötszer is, az akkor is felszívja a vért és a sebváladékot. S a ragtapasz alatt jól védi a megrongálódott bőrfelületet a kórokozóktól, szennyeződésektől és a további sérüléstől. A fertőtlenített sebesülések rögzítésére a sebtapasz a tökéletes megoldás, ami megvédi a külvilágtól és össze is húzza a bőrfelületet.

Érdemes minden sebnél az utógondozásra is figyelni, mert a sebek gyors gyógyulása, nem csak a gyors és hatékony kezelésen múlik. Egyes sérülés-típusok magasabb vitamin és ásványi anyag bevitelt követelnek meg. Így a regenerálódásunkat a megfelelő táplálkozással is tudjuk segíteni. Ilyenkor is érdemes az ásványi anyagok bevitelére is figyelni. Az ilyen anyagokban gazdag étrendet a szív és érrendszer is meghálálja. Különösen megfázás idején ügyeljünk erre, ha valamilyen sebesülés ér minket.

 

Fontos tudnivalók a sebtapasz használatáról és a sebek fertőtlenítéséről

Csak patikákban kapható, ellenőrzött terméket használjunk és tartsuk be az alkalmazási előírásokat!

Bármilyen terméket használ, előtte mindig olvassa el a betegtájékoztatót vagy használati útmutatót. A kockázatokról és mellékhatásokról is azokban tájékozódhat.

Azt azonban sohase felejtsük el, hogy a házi sebkezelések nem helyettesítik a szakszerű ellátást.

sebtapaszok

A sebeket, ha nagyobb kiterjedésűek, ezért direktbe sohase kezeljük, inkább csak a sebek környékét. A sebeket fedjük be az erre a célra szolgáló, kötszerekkel és tapaszokkal, ami így a sérült bőr számára megfelelő védelmet nyújt.  A helytelen sebellátás nagy kockázatokat rejt.

Ezeket a termékeket ugyanis elsősorban az egészségügyi használatra dolgozták ki és az ottani tapasztalatok alapján terjedt el a háztartásokban is. A bőrfertőtlenítő szer segít az orvosoknak is, hogy a sebeket biztonsággal fertőzés mentesen kezelhessék.

Ezek mindegyike fájdalommentesen permetezhető a sebekre. Gyermekek és akár érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják őket. Nem lesz tőlük bőrirritáció cukorbetegeknek sem. A sebfertőtlenítésre használható termékeink ugyanis megszabadítják a sebeket a szennyeződésektől, kórokozóktól és baktériumoktól.

A sebeknél a hatékony védelmet biztosítják a megfelelő fertőtlenítők és sebtapaszok. A felszíni rongálódások kezelésére, a kisebb sebek minden típusára például vágások, horzsolások, az otthon tárolható, online patikánkból megvehető termékek kiválóak.

A nálunk megvásárolható sebkezelő eszközök mindegyike hatékony védelmet nyújt a kisebb sebeknél és tökéletes megoldások a bőr számára.  A közepes és nagyobb méretű sebekkel azonban, azok befedése után forduljunk orvoshoz, megelőzve a fertőződést vagy a nagyobb bajt. Ezek a típusú sebek már elképzelhető, hogy kisebb műtéti beavatkozásokra, például varrásra szorulnak.

A fertőtlenítők és a tapaszok kitűnően használhatóak kisebb égési sérüléseknél, amik a sütés-főzés alkalmával rendszeresen előfordulnak. Azonban odahaza csakis az elsőfokú közvetlenül a bőrfelületet károsító sebeket kezeljünk, másodfokú égéstől már forduljunk azonnal szakorvoshoz, menjünk el az ügyeletre. Ilyenkor a sebet valamilyen tiszta anyaggal, ami nem ragad bele fedjük be és menjünk azonnal sürgősségi szakellátásra.

 

Hétköznapi, praktikus megoldások a sebkezelésben

A vízálló sebtapaszok, azért jók, mert a tevékenységünket, a munkánkat a kisebb sebek ellenére is szeretnénk folytatni. Ilyenkor a kéz vagy más testrészünk meg tudjuk mosni a munkánk befejeztével, míg a vízálló tapasz ellenállva a víznek, továbbra is védi a sebes bőrfelületet.

sebragasztókA vágásoknál, az elterjedt hansaplast megoldásokkal szemben, mi sokkal praktikusabbnak és hatékonyabbnak találjuk a sebösszehúzó tapaszt. Ezek úgy működnek, mint egy sebzáró csík, egyszerűen ráhelyezve a fertőtlenített sebre, segítik a gyors gyógyulást.

A vágható sebtapaszok viszont a legstabilabbak, ezek fedik legjobban a sérüléseket, így ezek a legmegbízhatóbbak is. Szükségünk van ugyan hozzájuk, nyílt sebeknél gézlapra is, de sokkal jobban segítik a gyógyulást, mint az előregyártott háztartási sebtapaszok.

Krónikus sebek esetén még fokozottan fontosabb a megfelelő fertőtlenítés és jól záró kötés. Ezek a sebek azonban nem egyik pillanatról a másikra keletkeznek. Ilyen esetekben ezért, mindenképpen kérdezze meg kezelőorvosát, hogy ő milyen termékeket javasol ezekre a típusú sérülésekre.

A termékeink latex mentesek, így az arra érzékenyek is nyugodtan használhatják azokat. Míg a háztartási boltokban, drogériákban elérhető sebtapaszoknál, kötszereknél erre nagyon ügyelni kell. Hisz a kevésbé egészségközpontú gyártáshoz, bizony gyakran használnak gumi alapanyagokat.

Az egyszerű termékek jó megoldásnak tűnhetnek, ha a sebtapasz gyerekeknek lesz. Azonban az ő esetükben is érdemesebb valódi gyógyászati eszközöket használni.

Bár ők gyorsabban regenerálódnak, de korunkban sokkal jobban ki vannak téve az allergia veszélyének, ezért érdemes őket is gyógyászati fertőtlenítőkkel és sebtapaszokkal kezelni. A leukoplast sebtapaszt az egyik legbiztonságosabban használható termékünk. A sebek minden típusának lefedésére alkalmas.

 

Összefoglalásul

Vágások, horzsolások esetén a legegyszerűbb, a sebek, otthoni gyors ellátása. Míg horzsolásoknál, gyakran elegendő, ha megmossuk és fertőtlenítjük őket, addig vágásoknál az erős, tartós vagy seb összehúzó tapaszok a jó megoldás.

A sebet meg kell szabadítani a szennyeződésektől és baktériumoktól. A házi kezelések nem helyettesítik a megfelelő szakellátást.

Bezárom
Szűrő
Találat
20 Darab
Bezárom
Rendezés
Főoldal
Folyamatban
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom