Bezárom
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Top termékek
Top termékek
Kövess bennünket
Kövess bennünket
Főoldal
Termékek
Tovita +D3 vit. csonterősítő tabl. 60x
Tovita +D3 vit. csonterősítő tabl. 60x
Tovita +D3 vit. csonterősítő tabl. 60x
Raktáron
Tovita +D3 vit. csonterősítő tabl. 60x
Tovita +D3 vit. csonterősítő tabl. 60x
Gyártó: Osteofit Kft.
Ár: 2.199 Ft
Bolti ár: 2.499 Ft
Mennyiség
Termék leírása

A készítmény „gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény˝, amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen, jól felszívódó tojáshéj-kalciumot és további makro- és nyomelemeket, valamint ezek beépülését segítő D3-vitamint tartalmaz a csontritkulás megelőzésére. Elősegíti az egészséges csontozat és fogazat kialakulását, fenntartását.

A Tovita d3 vitamin adagolása:

  • 3-10 éves korig 1-2x1/2 tabletta/nap
  • 11-35 éves korig 1-2x1 tabletta/nap
  • 36-46 éves korig 1x1 tabletta/nap
  • Változókorban és utána 2-3x1 tabletta/nap
  • Terhesség és szoptatés idején 1-3x1 tabletta/nap
  • Csontritkulás, csonttörés esetén 2-3x1 tabletta/nap
  • Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta/nap


Milyen adatok igazolják a TOVITA + D3-vitamin hatásosságát?

A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéj-por sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, és a több mint 10 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A D3-vitamin napfény hatására a bőrben kelet-kezik, amelyből a májban és a vesében - a szervezetünk átalakítása révén - képződik az aktív ható-anyag ( 1,25-dihidroxi-colecalciferol ). A D-vitamin az ásványi- anyagcsere fontos tényezője, amely mindenekelőtt a kalcium- és foszfor-anyagcsere szabályozásában játszik központi szerepet. Serkenti a kalcium csontokba való beépülését és tápcsatornából történő felszívódását, továbbá csökkenti a foszfát vizelettel való kiürülését.


Mikor ajánlott a TOVITA + D3-vitamin szedése?

Kalcium és D-vitamin hiányállapot megelőzésére. Csontritkulás és csontlágyulás megelőzésére, valamint kiegészítő kezelésére.

Mikor ne szedje + D3-vitamin tablettát?

Nem alkalmazható a készítmény ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén, továbbá vesekőképződésre való hajlam, veseműködési zavar, vizelettel történő nagyfokú kalcium-vesztés, gyomorsavhiány, más D-vitamin-származék szedése, mellékpajzsmirigy-túlműködés, D-vitamin túladagolás, illetve bármilyen egyéb ok miatt megemelkedett vérkalcium- vérfoszfát szint, csontképződés vese eredetű zavara esetében.

Mit kell tudnia a + D3-vitamin szedés elkezdése előtt?
A csont- és fogazatképzéshez, a normális csontanyagcseréhez, a fiziológiás csontátépüléshez, a megfelelő csonttömeg fenntartásához nélkülözhetetlen kalcium, és a D3-vitamin. Megnövekedhet az igény a kalcium és D3-vitamin iránt serdülő és fiatalkorban, klimaktériumban és azt követően a menopauzában, időseknél és tartósan napfénytől elzártan élőknél (lakásból ki nem mozdulóknál), terhesség és szoptatás idején, csonttörés esetén, diétázóknál és kevés tejterméket fogyasztóknál.

Az egészséges csontképződés, és ezzel összefüggésben az egészséges vörös csontvelő képződés az immunrendszer megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges. A tojáshéj szerves kötésben található kalcium és D-vitaminon kívül nyomelemek egész sorát tartalmazza, és ezek legnagyobb része az emberi csontokban is megtalálható.

Szedhetik-e a TOVITA + D3-vitamin tablettát gyermekek is?
Gyermekeknek 10 éves életkortól adható.

Szedhető-e a + D3-vitamin más gyógyszerekkel együtt?

Más D-vitamint, D-vitamin-származékot tartalmazó készítménnyel, thiazid típusú diuretikumokkal, digitális glikozidokkal nem szedhető együtt. Más kalciumot tartalmazó készítménnyel óvatosan szedhető együtt (a bevitt össz kalcium mennyiség ne haladja meg a 2000mg-ot). Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt).

Mire kell ügyelni terhesség és szoptatás ideje alatt?
A készítmény terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható, ha más kalcium- és D3-vitamin-tartalmú készítményt nem szed.

Mikor és hogyan kell a TOVITA® + D3-vitamin tablettát bevenni?
A készítményt étkezést követően egy - másfél órával elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?
Felnőtteknek hiányállapot megelőzésére és a csúcs-csonttömeg kialakulásának elősegítésére ősztől tavaszig 1 tabletta naponta.
Változókorban és időskorban a szokásos adag 2 x 1 tabletta / nap.
Csontritkulás és csontlágyulás kiegészítő kezelésére 2 x 1 tabletta naponta.
Terhesség és szoptatás idején ősztől tavaszig a napi adag 1 tabletta.
Csonttörés esetén 2 x 1 tabletta a napi adag.
Tíz évnél idősebb gyermekeknek ősztől tavaszig napi 1 tabletta. Tíz életév alatt az orvos határozza meg az adagolást.

A készítményt az étkezést követően egy-másfél óra elteltével folyadékkal javasolt bevenni.


Milyen nem kívánt hatást válthat ki ez a  + D3-vitamin?

A készítmény szedése esetén székrekedés előfordulhat, elegendő (2-3 liter) folyadék és székletlazító táplálék fogyasztásával a tünetek megszüntethetők. Amennyiben egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a + D3-vitamin szedése során?
A készítményt gyermekek elöl mindig gondosan el kell zárni! Az előírásban szereplő adagolást ne lépje túl. Magas adagokkal, hosszú ideig történő alkalmazás esetén a túladagolás veszélye megnőhet.

tovita d3 vitaminMi a teendő túladagoláskor?
A túladagolás korai tünetei: étvágytalanság, kimerültség, hányinger, hányás, hasmenés, gyakori vizelés, izzadás, fejfájás, szomjúság, szédülés. Később megjelenő tünetek: csontfájdalom, zavaros vizelet, magas vérnyomás, a szem növekedett fényérzékenysége, szemgyulladás, szabálytalan szívverés, bőrviszketés, letargia, izomfájdalom, erős gyomorfájdalom zavartság, ritkán súlyvesztés.

Amennyiben a fenti tünetek fennállnak (túladagolás veszélye) készítményt ne szedje tovább, keresse fel kezelő orvosát.

Mennyi ideig szedhető a TOVITA +D3-vitamin?
A készítményt a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokoló állapotokban (pl. növekedés időszaka, változókor, terhesség, csonttörés, stb.) vagy csontritkulás megelőzésére ősztől tavaszig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a + D3-vitamin tablettát?

Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a  + D3-vitamin?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Nyilvántartási szám: OGYI-919/2004

Főoldal
Folyamatban
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom