Bezárom
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Top termékek
Top termékek
Kövess bennünket
Kövess bennünket
Főoldal
Termékek
Visomat Comfort Eco felkaros vérnyomásmérő
Visomat Comfort Eco felkaros vérnyomásmérő
Visomat Comfort Eco felkaros vérnyomásmérő
Raktáron
Visomat Comfort Eco felkaros vérnyomásmérő
Visomat Comfort Eco felkaros vérnyomásmérő
Gyártó: Ergo-Prevent Kft.
Ár: 14.990 Ft
Bolti ár: 16.990 Ft
Mennyiség
Termék leírása

VISOMAT COMFORT 20/40 AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ 


A legtöbb orvos által javasolt klasszikus vérnyomásmérés a felsőkaron történik. Az artéria pulzálása általában itt mutatható ki a legjobban. A Visomat Comfort 20/40 egy automata felkaros vérnyomásmérő, a felpumpálás alatt zajló rövidített méréssel, különösen gyengéd vérnyomásmérést tesz lehetővé.

Visomat Comfort 20/40 felkaros vérnyomásmérő termék jellemzői:

 • Teljesen automata vérnyomásmérő, vérnyomás,- pulzus,- és pulzusnyomás méréséhez
 • A felfújható mandzsettának köszönhetően kellemesen rövid és gyengéd mérés
 • Bőrbarát, univerzális mandzsetta az egész család számára, a normál karmérettől egészen a nagyobb karvastagságig (23-43 cm-es karmérethez)
 • Új, nagy kijelző
 • 2 felhasználó számára egyenként 120 mérési eredmény eltárolása és középérték kijelzése az utolsó három érték alapján
 • Aritmia kontroll = szívritmuszavar érzékelése optikai jelzéssel
 • WHO besorolás 6 lépésben a mért értékek egyszerű besorolásához
 • Mandzsettailleszkedés ellenőrzése
 • Mozgásellenőrzés
 • Klinikailag tesztelt mérési pontosság - DIN-EN, DHL és ESH (Európai Hipertónia Társaság) előírásának megfelelő mérési pontosság
 • Pulzusnyomás kijelzés –izolált szisztolés hipertónia kijelzése
 • Dátum/ idő funkció
 • 60 mérési eredmény eltárolása és középérték kijelzése
 • Praktikus cipzáras táska a készülék tárolásához
 • 3 év garancia
 • Adapter - opcionálisan megvásárolható

Az orvostudomány rávilágít a vérnyomás ellenőrzésének jelentőségére: a nem diagnosztizált magas vérnyomás a szív- és keringési rendellenességek egyik fő kockázati tényezője. Ezért folyamatosan figyelnie kell vérnyomását, és ismernie kell a pontos mérési módot is. Ugyanis, a diagnosztizálást követően, a magas vérnyomást orvosi segítséggel lehet kezelni, illetve terápiás kezelésekkel lehet csökkenteni. A vérnyomásproblémák kezelésével kapcsolatosan forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az alábbi iránymutatást adja*:

Magas vérnyomás:

A felső érték 140 Hgmm-nél magasabb és/vagy az alsó érték 90 Hgmm-nél magasabb. Elegendő csak az egyik értéket csökkenteni.

 • Határérték: 120-139 Hgmm közötti felső érték és/vagy 80-89 Hgmm közötti alsó érték esetén fokozott óvatosság javasolt.
 • Normál vérnyomás:  Ha a felső érték 120 Hgmm-nél alacsonyabb és/vagy az alsó érték 80 Hgmm-nél alacsonyabb, akkor az értékek normál tartományban vannak.

* Az Egészségügyi Világszervezet 2003-as iránymutatása szerint

TULAJDONKÉPPEN MIT JELENT A VÉRNYOMÁSMÉRÉS?

Semmi mást, mint az ütőérben áramló vér nyomásértékének meghatározását. A folyamat során a két értéket pontosan kell leolvasni.

 • Az első érték a felső vagy szisztolés nyomás. Ez azt az értéket jelenti, amikor a szív összehúzódik és a vért a véredényekbe pumpálja.
 • A második érték az alsó, vagy diasztolés nyomás. Ez pedig az az érték, amikor a szív kitágul és ismét megtelik vérrel.

A pulzusnyomás

Akárcsak a vérnyomás, a pulzusnyomás is rendkívül fontos, különös tekintettel az idősek esetében. A pulzusnyomás – nem összekeverendő a pulzusszámmal – a vérerek rugalmasságának egyfajta jelzését szolgálja. Az érfalak merevsége (keménysége) negatív hatással van a szív- és vérkeringésre.

A tanulmányok** kimutatták, hogy a szív- és vérkeringési betegségek kockázata növekszik, ha a pulzusnyomás folyamatosan 65 Hgmm-nél magasabb. A szisztolés és diasztolés nyomás közötti különbséget pulzusnyomásnak, vagy pulzus amplitúdónak nevezzük. Minél magasabb a pulzusnyomás annál merevebbek az érfalak.

Hgmm
Magas pulzusnyomás 65 felett
Emelkedett pulzusnyomás 55 – 65 között
Normál pulzusnyomás 55 alatt

** Német Hipertónia Társaság - Izolált szisztolés hipertónia és újraértékelésének szükségessége

Szívritmuszavar

A szívritmuszavar (aritmia) szabálytalan szívverés. Az érintettek időnként egy-egy szívverés kimaradását vagy gyorsulását tapasztalják, de előfordul az is, hogy a szívritmusban váratlan szünet jelentkezik.
Amennyiben a szívritmuszavar csak ritkán vagy enyhébben jelentkezik, az érintett páciensek gyakran semmit sem érzékelnek a szabálytalan pulzusból. Az aritmia típusától és fokától függően azonban súlyos panaszok, vagy akár életveszélyes komplikációk is jelentkezhetnek.
A szívritmuszavar egészséges embereknél ártalmatlan tünetként, míg szív- vagy egyéb szervi betegségben szenvedők esetében súlyos, vagy akár életveszélyes komplikációkkal is járhat.

Aritmia kontroll

A Visomat vérnyomás ellenőrző készülékek mindegyike képes a szabálytalan pulzus kijelzésére is. Ha a mérés során szabálytalan impulzus-hullám jelentkezik, a készülék ezt optikai jel segítségével kijelzi. Az erre figyelmeztető szimbólum akkor is megjelenhet a kijelzőn, ha a felhasználó abbahagyja a mozgást, megszakítja a beszédet, vagy ha akár nagyobb levegőt vesz. Ha a szimbólum gyakrabban megjelenik, kivizsgálás céljából, forduljon kezelőorvoshoz. Ha a mérések során villogó „Arrhytmia” szimbólum jelenik, akkor ezt kritikus értéknek kell tekinteni, és kedvezőbb feltételek mellett a mérést meg kell ismételni.

Maximális mérési pontosság – mindez a mandzsettában!

A vérnyomásmérők pontos mérési eredményeinél a mandzsetta méretének, kialakításának és minőségének jelentőségét gyakran alulértékelik. Mint ahogy a személyautó gumiabroncsainak döntő szerepe van a jármű irányíthatóságában, kezelhetőségében és biztonságában, úgy a vérnyomásmérő mandzsettája is jelentősen hozzájárul az mérési eredményhez. A vérnyomásmérés során, a mandzsetta felkarra és csuklóra illeszkedése biztosítja az életfunkciók biztonságos és pontos mérését úgy, hogy a szívből érkező impulzus-nyomás hullámokat (oszcilláció) a műszer az elektromos áramkörbe továbbítja.

A Visomat Comfort 20/40 típusú vérnyomásmérők mandzsettája 23-43 cm-es karméret között használhatóak, ezért számos, különböző karméretű személy esetén javasoltak.
A Visomat mandzsetták mindegyike kivétel nélkül megfelel DIN ISO 10993 számú dermatológiai szabványnak.

Főoldal
Folyamatban
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom