Bezárom
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Kategóriák
Top termékek
Top termékek
Kövess bennünket
Kövess bennünket
Főoldal
Hírek, Vélemények
Akár 70 százalékkal csökkentheti a D-vitamin a Covid–19-halálozást
2020. 10. 13.
Akár 70 százalékkal csökkentheti a D-vitamin a Covid–19-halálozást
Akár 70 százalékkal csökkentheti a D-vitamin a Covid–19-halálozást
Tudjuk, hogy a D-vitamin-hiány nagymértékben növeli az esélyét a koronavírus-fertőzésnek és a hozzá kapcsolható halálozásnak. A legújabb kutatások szerint a megfelelő dózisban és módon szedett D-vitamin 70 százalékkal csökkenti mind a fertőzés, mint pedig

 

Korábban beszámoltunk már arról, hogy David Meltzer és kutatócsapata bebizonyította: a megfelelő mértékben és módon szedett D-vitamin bizonyíthatóan csökkenti a Covid–19-fertőzés esélyét. Michael Holick és társai kimutatták azt is, hogy a vitamin a szövődmények kialakulását és a halálozási arányt több mint 50 százalékkal csökkenti.

LEGÚJABB KUTATÁSUK SZERINT A MEGFELELŐ MÉRTÉKBEN ÉS MÓDON SZEDETT D-VITAMIN TÖBB MINT 70 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENTI AZ ÚJ KORONAVÍRUSSAL VALÓ MEGFERTŐZŐDÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLHATÓ HALÁLOZÁS ESÉLYÉT!

A tudósok a korábbiakhoz hasonlóan azt vizsgálták, milyen összefüggés van a koronavírus halálozási aránya és a D3-vitaminnak a vesében aktív hormonná (1,25-dihidroxikolekalciferollá) alakult mennyisége között. 374 páciens adatait elemezve arra jutottak, hogyha az aktív D-vitamin szintje a vérben meghaladta a 50 nanogramm/milliliter szintet, akkor 72,3 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg a fertőzésben, mint azok, akik D-vitamin-hiányban szenvedtek.

D vitamin dózis a Covid-19 ellen

Számos tévhit kering az interneten és a közösségi hálón arról, hogy mennyi D-vitamint és milyen módon használjunk.

AZ IDEÁLIS AZ, HA MINDENKI MEGMÉRETI A D-VITAMIN-SZINTJÉT VÉRÉBEN, ÉS ANNAK MEGFELELŐEN PÓTOLJA, HOGY 50-70 NG/ML KÖZÖTT LEGYEN A LABORÉRTÉK.

Földrajzi elhelyezkedés, életkor, valamint anyagcsere-állapot függvénye is, kinek mennyire van szüksége. Kutatások szerint az európai emberek többségének D-vitamin-hiánya van és ez többek között csontritkulást, vagy hormonzavarokat okozhat. Teljesen egyénfüggő, kinek mennyire van szüksége. 

Nyáron például, ha sokat vagyunk napon, nem feltétlenül muszáj vitamint pótolni, hisz egy teljes testet ért napozással 3000–20 000 NE D-vitamin termelődik.
Td vitamin dózis Covid-19 ellenélen, amikor nem jutunk elég napfényhez, 6–8000 NE is kellhet. 


A biztonságos határ napi 10 000 NE-nél van, de egy túlsúlyos embernek akár 10 000 NE-nél nagyobb dózisra is szüksége lehet, hogy az optimális D-vitamin-szintet elérje és megtartsa.
Túladagolásról akkor beszélhetünk, ha labor-referenciatartományon felüli a szérum kalciumszint és túlságosan alacsony parathormon (PTH) szintje. 


Amíg ezek az értékek a normál tartományban vannak, nem beszélhetünk túladagolásról sem, teljesen mindegy, hogy az illető mennyi D-vitamint szed naponta.  Nem feledkezhetünk meg a kofaktorokról sem: a D-vitamin csak megfelelő mennyiségű magnézium, K-vitamin és retinol (A-vitamin) mellett hasznosul tökéletesen.

Az legmegbízhatóbb magyar vitamin- és étrendkiegészítő-fejlesztő cégek sem véletlen, hogy a D-vitamint nem önmagában javasolják napi felhasználásra.

Érdekes tendencia

Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire fontos a megfertőződési és halálozási arányban az étrend, valamint orrlégzéssel mennyit segíthetünk az immunrendszerünknek, mindenképpen érdekes megvilágításba kerülhet a járvány:

SAJÁT EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSÜNK ÉS -FEJLESZTÉSÜNK LEGALÁBB OLYAN FONTOS A KORONAVÍRUS-PANDÉMIA SORÁN, MINT A TERJEDÉST AKADÁLYOZÓ VÉDEKEZÉSI ELEMEK (PL. A MASZK).

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom